Води ли се война срещу българите?  Лидерът на “Възраждане Костадин Костадинов

...
Води ли се война срещу българите?  Лидерът на “Възраждане Костадин Костадинов
Коментари Харесай

Популизмът на една опозиция: За какво излъгаха БСП, ИТН и “Възраж...

Води ли се война против българите? 

 

Лидерът на “Възраждане ” Костадин Костадинов с лекост съобщи от парламентарната естрада, че се води война против българите. Опозицията не се свени да плаши обществото по какъвто и да е мотив. 

 

Войната, съгласно Костадин Костадинов, се води против културата, историята и националното съзнание на българските жители.

 

“Целта е да се отстрани всичко, което нас, българите, ни разграничава от останалите нации и ни трансформира в обособен, саморасъл, неповторим народ. Точно заради тази причина действие като вчерашното няма по какъв начин да бъдат подминати. Вчера във Варна беше осквернен следващият монумент. Казвам го с горест, тъй като страната ни се трансформира в полесражение. Една тайфа си разрешават ежедневно да лепят срам на нашите чела ”, безапелационен бе Костадинов.

 

Установено е, че металните планки в основата на бюст-паметника са изкривени, евентуално с лост, ръбовете са изкъртени и винтовете са компрометирани. Няма изчезнали детайли. Монументът е демонтиран и ще бъде спретнат и съхранен, до момента в който се отстранят повредите по него. След това ще бъде възобновен на мястото си. 

За същинската роля на Игнатиев в българското избавление се научава едвам през 1930 година Той изиграва основна роля в процеса против Васил Левски. Игнатиев е обслужвал само ползите на Руската империя, безапелационни са историците. В Русия нама нито един монумент на Игнатиев, само че в България той е възвеличаван от избрани кръгове.

 

Българска социалистическа партия загатна рушенето на българската памет, съзнание и просвета и поради решението Паметникът на Съветската войска да бъде изместен от центъра на София. Всъщност бранителите на този монумент комфортно настояват, че той свидетелства за братските връзки сред България и Русия. Всъщност това е паметник на Червената войска, която окупира страната ни, и е повдигнат с пропагандни цели от комунистическия режим. Целта е той да бъде изместен в музей, а не да стърчи в сърцето на българската столица. 

 

Корнелия Нинова отсече, че министърът на защитата Тодор Тагарев желае непременно да ни вкара във война. И съобщи, че се разпрострял и в Червено море, макар че министърът ясно уточни - " Няма да пращаме кораби в Червено море ".

Още нещо - Нинова изиска да разбере и за какво има планове за закриване на Държавната консолидационна компания, какво се случва с цената на водата.

“Какво вършиме с държавната благосъстоятелност? Какво става с ДКК и дали зад желанието за преструктуриране не стои желанието за замитане на следи? Съсипвате държавните предприятия. Това е умишлена политика. Оставихме ви проспериращи държавни предприятия в държавното управление на Кирил Петков. Това се дължеше на Българска социалистическа партия, тъй като управлявахме стопанската система. Някои от тези предприятия са пред банкрут. Какво ще вършиме - за какво ще закривате ДКК? ”, уточни лидерката на Българска социалистическа партия. 

Новината Новата цел е предприятията от ДКК да бъдат фокусирани в четири промишлености - чисти технологии и кръгова стопанска система, отбранителна и аерокосмическа промишленост, хранителни и биотехнологии, сериозни минерали, метали и първични материали.

 

Всъщност и шефът на ДКК съобщи, че не става въпрос за закриване на предприятия под шапката на ДКК и то не за всички. Изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания Иван Зангочев, заяви за БНР, че ще бъдат преструктурирани единствено избрани предприятия от компанията, която е част от Министерството на стопанската система. Все още не е напълно несъмнено по какъв начин тъкмо ще се случи това. Не стана ясно и дали структуроопределящи предприятия като ВМЗ, " Кинтекс ", " Елби булгарикум " се измежду предприятията, за които предстоят промени.

 

Влезе и в теории за това, че може партньорските ни страни са решат да ни спрат газа и България да остане без природен газ. В същото време не загатна, че това към този момент се случи - Русия безусловно спря газа на страната ни. И отново се справихме. 

Въпросът с бежанците и Шенген се трансформира в дъвка

 

за приемането на бежанци в България. Тя изиска да не се споделя, че Българска социалистическа партия плашат хората и уточни “фактите са обстоятелства ”. В същото време обаче заприказва за “вероятното ” сключване на документи. 

 

Темата бе подета и от Тошко Йорданов. 

 

България не е част от Шенген и няма съответна дата, към която да се причисли към пространството за сигурност, съобщи Йорданов.

България и Румъния ще се причислят към Шенген по въздух и вода на 31 март тази година, а договарянията за участието ни и по суша ще стартират или в края на тази, или при започване на идната година.

 

България и в този момент би трябвало да се връщат бежанците, регистрирани у нас според Дъблинското съглашение. Процедурите за това са обаче прекомерно дълги и тромави, по тази причина се постанова неговото прекрояване и основаването на европейския пакт за миграцията. 

Говори се и за “скрит ” документ. Всъщност този документ не е прикрит. ой бе публикуван и от медиите, и от румънския евродепутат Алин Митуца от демократичната група " Обнови Европа “ (ОЕ).

 

Всъщност точката, за която приказват и Тошко Йорданов, и Корнелия Нинова в действителност приказва в реалност за неотложно назад приемане на всички претенденти за леговище, за които България и Румъния носят отговорност, само че комфортно се пропуща фактът, че става дума за уговорките според Дъблинското съглашение, бъдещият правилник за ръководство на убежището и миграцията, които и в този момент се извършват. Просто поради тромави процедури тези задължения не се извършват задоволително добре.

Няма контрактувана численост за банкет на бежанци, както се твърди. Ориентировъчна е броя от 6000 души на лицата, които към този момент са минали през България, подали са молба за леговище и в границите на процедурата са напуснали страната. Тези 6 хиляди души условно подлежат на връщане по и в този момент настоящия правилник. Става дума за лицата, които са регистрирани у нас и пръстовите им отпечатъци са свалени за пръв път у нас. Няма да има връщане на незаконно минали през територията ни лица, тъй като те не са били регистрирани по надлежния ред и няма по какъв начин да бъде потвърдено, че са минали през България. 

 

Принципът на взаимност (квотният принцип) е значим, тъй като другояче огромният напън се поема от външните страни за Шенген (каквато ще бъде и България). В момента ще се разписват съответните елементи от пакта за миграцията и един от механизмите, които да подсигуряват, че този квотен принцип ще работи, е задължението на страна-членка, която не желае да приема бежанци, солидарно да обезпечават финансовия запас. Притеснението, че богатите страни ще си заплащат и натискът ще остане, съществува, само че параметрите на този пакт за миграция занапред ще се разискват, с цел да се подсигурява, че ще бъде избран потенциал и за страните на външните граници, с цел да може в случай че натискът е по-сериозен, той да бъде разпределен.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР